GLI 2020

Gecombineerde Leefstijlinterventie Slimmer

Waarom

Uw huisarts nodigt u uit om mee te doen aan een programma om uw voedings- en beweegpatroon duurzaam te verbeteren samen met een diëtist, een fysiotherapeut en een leefstijlcoach.

Doel

Werken aan een gezond voedingspatroon, 5-10% gewichtsverlies, minimaal 150 min matig intensieve beweging per week en kennismaking met lokaal sport- en bewegingsaanbod.

Wat houdt meedoen in?

Het twee jaar durende programma begint met een half jaar intensieve begeleiding met veel informatie op het gebied van voeding en bewegen in groepsverband. Er wordt gewerkt in groepen van ongeveer 8- 10 personen. Daarna bekijkt u samen met de zorgverleners hoe u de gezonde leefstijl kan blijven volhouden.
• Start met intakegesprek, opstellen van doelen (leefstijlcoach)
• Maximaal drie individuele gesprekken en een groepsgesprek met de diëtiste (diëtistenpraktijk Barneveld)
• In groepsverband 24 weken lang, een uur per week, werken naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen met de fysiotherapeut (Fysio Barneveld). Er wordt rekening gehouden met uw wensen en mogelijkheden.
• Kennismaken met de combinatie-functionaris ‘Be-active Barneveld’ die u informeert en begeleidt naar voor u passende beweegactiviteiten in de buurt.
• Vijf individuele terugkommomenten met de leefstijlcoach in het eerste en tweede jaar.

Onderzoek

Het programma wordt uitgevoerd door gecertificeerde zorgaanbieders en volgens een bewezen effectief programma. Om de resultaten van het programma te kunnen volgen worden anonieme gegevens verzameld voor de GGD en bepaalde zorgverzekeraars. Hiervoor moet u toestemming geven en moet u op enkele momenten een korte vragenlijst invullen.

Kosten

De meeste verzekeraars vergoeden het GLI-programma volledig vanuit de basisverzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Uw leefstijlcoach informeert u over de deelnemende verzekeraars
Leefstijlcoach (contactpersoon GLI Slimmer):
Grace Velthof
tel: 0342 – 416545 (praktijk oefentherapie Mensendieck)
e-mail: velthof@mensendieckbarneveld.nl
Diëtistenpraktijk Barneveld tel: 0342 – 412756 / 422899
Fysio Barneveld tel: 0342 – 414814